Zimski kamp i otvaranje BJJ kluba u Višegradu

Zimski kamp i otvaranje BJJ kluba u Višegradu

Protekli vikend u Višegradu održan je zimski kamp koji je vodio Henrique Nascimento crni pojas Kiki Melo Akademije i svečano otvaranje kluba brazilske džiudžice Feniks Višegrad koji će biti deo Fenix BJJ Akademije koja pored ovog kluba okuplja još i klub Fenix iz Banja Luke, klub Slavija iz Istočnog Sarajeva i klub MMA Vipšers iz Prijedora.
Svečano otvaranje održano je 25. januara u 19 časova a klub je otvorio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević pred više od 60 sportista, sportskih radnika prijatelja kluba i sugrađana. Otvaranju su prisustvovali još narodni poslanik u skupštini Republike Srpske Petrović i odbornik u skupštini opštine Višegrad Goran Ćećez. Otvorene su i nove prostorije u kojima će klub funkcionisati i istaknut je značaj sporta za opštinu Višegrad kao i to da će klub brazilske džiudžice stupati ravnopravno sa drugim sportskim klubovima u opštini Višegrad.

Nakon svečanog otvaranja kluba usledio je open mat sa preko 20 sparinga kako bi se atmosfera u sali zagrijala. Nakon toga usledio je trodnevni kamp na kome je uzelo učešće preko 30 BJJ (Brazilian Jiu Jitsu) vježbača iz Banja Luke, Sarajeva, Yverdon-a (Iverdon – Švajcarska) i Višegrada. Kamp je vodio Henrique Nasimento crni pojas Kiki Melo Akademije, Švajcarac brazilskog porekla.Obrađivane su teme de la riva garda i prolaza istog. Nakon održanog kampa usledila je i promocija popjaseva a novi plavi pojasevi Fenix BJJ Akademije su Anja Stojković i Milana Dobrijević. Svi takmičari bili su smješteni u apartmanima “Ušće” i višegradskoj banji “Vilina Vlas” kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. Kamp su pomogli Opština Višegrad i Hidroelektrane na Drini.

Veliko hvala svim učesnicima i posjetiocima što su uveličali otvaranje kluba i na taj način ozvaničili njegovo postojanje. Od sada će BJJ treninzi biti dostupni svim našim građanima kao i posjetiocima i prolaznicima za odrasle u terminima svaki radni dan od 20:00 časova a za djecu u terminima utorak i četvrtak od 18:00 i 19:00 časova.