Uspješno završen Besplatan kurs samoodbrane za žene i djecu

Uspješno završen Besplatan kurs samoodbrane za žene i djecu

U utorak 08. septembra 2015.godine završen je Besplatni kurs samoodbrane za žene koji je organizovlo Sportsko udruženje Fenix – Kiki Melo Akademija, Nova Uniao (CH) u saradnji sa Skupštinom Opštine Banja Luka, Gender Centrom Vlade Republike Srpske, Institutom za razvoj mladih i zajednice “Perpetuum mobile” i Omladinskim centrom “Zdravo da ste”.

Od ukupnog broja prijavljenih žena i djevojaka (75) i 25 djece uspješno je privelo kraju i zaslužilo sertifikat iz samoodbrane 18 polaznica i 15 dječaka i djevojčica.

Polaznice su obradile odbrane u najtežim scenarijima: osnove oslobađanja od hvatova, borbe u klinču, gušenja, čupanja za kosu, napada sa leđa, a obrađena je i borba u gardu (bjj-na zemlji) kao i veliki broj riješenja i bježanja iz maunta te odbrane od hladnog i vatrenog oružja.
Pored tehničkih rješenja polaznice su dobile i odgovarajuće savjete i psihološku pripremu o tome kako pravilno reagovati u situaciji napada.
Zahvaljujemo se gore pomenutim organizacijama na nesebičnoj podršci i nadamo se da ćemo iduće godine obučiti još veći broj naših sugrađanki.