JJ klub Slavija i Fenix BJJ Akademija dio istog tima

JJ klub Slavija i Fenix BJJ Akademija dio istog tima

U subotu i nedelju 27. i 28. januara 2018. godine u prostorijama JJ Kluba Slavija održan je trening seminar zatvorenog tipa. Naime u okviru Ju Jitsu federacije pored postojećih disciplina udvedena je i disciplina newaza koja je identična našoj osnovnoj takmičarskoj disciplini borbe u kimonu. JJ Klub Slavija na čelu sa ternerom Ognjenom Crnogorcem i Fenix BJJ Akademija ostvarile su saradnju na navedenom polju i od sada će JJ klub Slavija imati i Brazilski Jiu Jitsu kao deo svojih redovnih treninga i aktivnosti. Zajedno sa Fenix BJJ Akademijom Slavija će biti u afilaciji Nova Uniao pod majstorom Arlisson Kiki Melo, četvorostrukim svjetskim BJJ šampionom.
Nadamo se da će ovi koraci doprinjeti razvoju BJJ sporta kako u Istočnom Sarajevu tako i u drugim dijelovima Republike Srpske i BiH.
Napredak u BJJ – u  je zasnovan isključivo na borbenoj sposobnosti vežbača, njegovoj posvećenosti i vremenu utrošenom na vježbanje ove najbolje i najefikasnije samoodbrambene vještine i veoma zahtevne sportske discipline, pa je pripadnost afilaciji i timu je od esencijalne važnosti za napredak klubova i pojedinaca u okviru klubova. Ovu priliku bi smo iskorisitili da ohrabrimo i pozovemo i druge klubove koji već rade ili planiraju da rade BJJ da nam se pridruže u jednom od najboljih svetskih timova – Nova Uniao – “More than a team a family”.