Brazilian Jiu Jitsu Akademija!

Brazilian Jiu Jitsu Akademija!

Nikada nje kasno niti suviše rano da započnete trening i zdrave navike! Vještina je kreirana tako da radi za manje i slabije, a u rukama jake osobe može biti još efektnija!
Rad u naprednoj grupi čine svakodnevni treninzi u trajanju od dva sata efektivno! Uz pravilan odnos i redovan rad u ovoj grupi uspjeh u Brazilskoj džiudžici je zagarantovan.

Moderan pristup i savremene metode učenja tehnika pomoći će vam da veoma brzo savladate osnove a kasnije i da steknete zavidan nivo znanja u ovoj vještini.

Za one koji vole izazove, naš klub se najčešće takmiči u organizaciji zvanične Svjetske BJJ Federacije IBJJF (International Brazilian Jiu Jitsu Federation) i ADCC (Abu Dhabi Combat Club)!

Bez obzira na takmičenja koncept same vještine je takav da ćete svakako redovnim vježbanjem steći zavidan nivo borbenih sposobnosti!!!

bgnapredna

Tipičan trening BJJ može se podjeliti u tri djela:

  • Prvi dio se sastoji od zagrijavanja i raznih vježbi pokretljivosti, fleksibilnosti, snage itd. Tu se uče padovi i kretanje u parteru gde se stiču prva saznanja u vezi toga šta su to “forme tijela”, “tačke oslonca”, kao i “osjećaj za prostor”.
  • Drugi dio čine tehnike i njihovo uvježbavanje sa partnerom. U okviru sportskog BJJ razlikujemo tehnike bacanja i parterne tehnike. Tehnike bacanja predstavljaju kombinaciju svih mogućih vidova bacanja i dovođenja protivnika u parter, dok parterne tehnike obuhvataju zahvate držanja, poluge i davljenja. Najveća pažnja se posvećuje parternim tehnikama i to prvenstveno zahvatima držanja iz kojih jedino mogu da proisteknu realne završnice (poluge i davljenja). Sve ove tehnike su dovedene do savršenstva i oslobođene su bilo kakvih suvišnih i neefikasnih pokreta.
  • Treći i najvažniji dio treninga čine sparing borbe. U BJJ imate mogućnost da već od prvog časa isprobate efikasnost onoga što ste naučili. Već je rečeno, da u sportskom BJJ i Graplingu (borba bez gornjeg djela kimona) nema udaranja tako da je opasnost od povreda svedena na minimum. Borbe traju najmanje pet minuta, a insistira se na tehnici, opuštenosti i pravovremenom reagovanju uz što manje korišćenje snage. Borbe u parteru su veoma naporne, i posebno je značajno da od samog pocetka naucite kako da raspolažete sopstvenom energijom. Kao početnik vi ćete u borbi maksimalno koristiti snagu, što će vas, bez obzira na to koliko ste jaki veoma brzo dovesti do granice fizičke iscrpljenosti. Uostalom već nakon prve borbe shvatićete koliko je u realnoj situaciji “dugo” pet minuta, šta znači raditi sa svojom i protivnikovom težinom i kolika je prednost tehnike nad snagom. U BJJ je realnost na prvom mjestu, jer kada radite sparing, vi ne znate kako će protivnik odgovoriti na vašu započetu tehniku.
    Na svakom treningu moći ćete da probate tehnike u praksi, da saznate koje vam od njih najviše odgovaraju a koje ne, da ih usavršite i prilagodite sebi. U sparinzima ćete imati priliku da se oprobate sa svima, sa lakšim od vas, sa težim, sa jačim, sa slabijim itd. Na ovaj način vam BJJ brže nego i jedan drugi borilački sport daje realno iskustvo neophodno za brz i kvalitetan napredak.